Toppie Fissa

In 2021 vierde Dordrecht dat het 800 jaar geleden stadsrechten kreeg. Om dat te vieren besloot Toppie niet terug te kijken op die 800 jaar, maar juist vooruit. Wie zijn de helden van nu? Om die rede hebben we allemaal activiteiten bedacht die in het teken van nu en de toekomst staan. Denk hierbij aan freestyle voetbal, maar ook rappen en dj-en. Of een pop-up natuurmuseum met alle dieren van nu.

Ontdek je talent tijdens Toppie Fissa

 

Op vrijdagmiddag 22 oktober vierde Toppie Dordrecht feest in en om het Energiehuis. Bij Toppie Fissa ontdek je tijdens allerlei gratis activiteiten en workshops wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kom sporten, ontdekken, spelen, muziek maken en nog veel meer. Vier je Toppie Fissa met ons mee?

 

Dordtse helden

Daag elkaar uit voor een potje basketbal, leer allerlei toffe hiphop moves, speel een spannend spelletje of neem een kijkje door een microscoop in het pop-up natuurmuseum. Dit en nog veel staat er op het programma tijdens Toppie Fissa. Heel de middag kun je gratis meedoen aan allerlei verschillende workshops en activiteiten. Echte Dordtse helden op het gebied van sport, muziek, natuur, voeding en cultuur laten jou zien waar zij enthousiast van worden en nodigen je uit om ook mee te doen.

Toppie Fissa maakt onderdeel uit van de viering van Dordrecht 800 jaar stad. In plaats van terug te kijken op de geschiedenis geeft Toppie Dordrecht de helden van nu een podium. Het laat Dordtse kinderen zien welke talentvolle helden zoals sporters, muzikanten, dansers en biologen er in hun stad wonen. Door mee te doen aan de activiteiten ontdekken de kinderen hun eigen talenten en dat het voor iedereen mogelijk is om ook zo’n held te worden. Gewoon in je eigen stad!

PARTNERS:

Gezondheid

JOGG Dordrecht is de Dordtse vertaling de landelijke aanpak JOGG en wordt in opdracht van de gemeente Dordrecht uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Sport

Sport raakt iedereen en kleur de stad. Sport bevordert bewegen, gezond zijn, ontmoeten, ontdekken, samenwerken en plezier hebben. Dat is waar we voor staan en met veel verschillende partijen in Dordrecht aan werken.

Cultuur

Samen Ontiwkkelen door Cultuur (SOC) is jouw samenwerkingspartner op het gebied van cultuureducatie. Het SOC levert een professionele bijdrage aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van jong en oud.

Natuur

Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden aan het Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH Dordrecht.

Kennis

De bieb is een plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen en waar iedereen welkom is. Lezen, leren, ontmoeten óf op zoek naar inspiratie en antwoorden. Het kan en mag allemaal.

Spel

Een speelotheek leent speel- en spelmateriaal uit dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van een kind. Daarnaast geeft de speelotheek informatie over spelen en speelgoed. Speelotheek Pip&Zo organiseert ook activiteiten en levert maatwerk bij bijvoorbeeld kinderfeestjes.