Over Toppie

Toppie Dordrecht brengt leuke activiteiten in kaart voor kinderen van 0 – 12 jaar oud. De activiteiten worden georganiseerd door Toppie maar ook door andere partijen, verenigingen, ouders/ bewoners enz. Wil je alle activiteiten zien of leuke activiteiten toevoegen op deze site? Kijk hiervoor op onze activiteitenkalender pagina.

Projecten

Onder projecten staan de mooie evenementen en activiteiten die door Toppie Dordrecht georganiseerd zijn. Deze projecten bevatten informatie, maar ook beeldmateriaal over de activiteiten.

DE KEUKEN VAN: CRABBEHOF

Nieuwe smaken ontdekken, schrijven en vormgeven, verschillende generaties en culturen samenbrengen en ontdekken koken op inductie werkt. zijn slechts een aantal ingrediënten het nieuwe project 'De Keuken Crabbehof' Toppie Dordrecht. 16 kinderen en 8 ontdekken samen je je favoriete familierecepten een echt kookboek maakt.

Groen doet Goed

Binnen Groen doet Goed vallen een heleboel activiteiten. Zo heeft de Laarzendag plaatsgevonden waarbij alles draaide om modder en vies worden. Kinderen konden hun eigen laarzen versieren om goed op de catwalk te verschijnen, maar ook een echte modderkeuken maken. Met Natuurlijk Sportief gingen de kinderen het bos rond om allerlei sportieve activiteiten te doen en met de begeleiders vanuit het Biesboschcentrum legden ze een laarzenpad af en ontdekten ze hoe ze met riet een bootje konden vouwen.

Toppie Fissa

In 2021 vierde Dordrecht dat het 800 jaar geleden stadsrechten kreeg. Om dat te vieren besloot Toppie niet terug te kijken op die 800 jaar, maar juist vooruit. Wie zijn de helden van nu? Om die rede hebben we allemaal activiteiten bedacht die in het teken van nu en de toekomst staan. Denk hierbij aan freestyle voetbal, maar ook rappen en dj-en. Of een pop-up natuurmuseum met alle dieren van nu.

Toppie Peuterinloop

Een onbezorgde en gezonde jeugd is wat iedere ouder wenst voor zijn of haar kind. Als jonge ouder komt er echter een heleboel op je af. Dan is het erg prettig als je ergens terecht kunt met al je vragen, een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je andere ouders kunt ontmoeten, je kind kan spelen en je nuttig en praktisch advies krijgt voor thuis.

Toppie Seizoensdagen

Tijdens Toppie Seizoensdagen komen alle thema's van Toppie aan bod. Afgelopen jaren heeft er veel plaatsgevonden in de natuurgebieden in en rondom Dordrecht.

Toppie Dordrecht werkt samen binnen een netwerk van Dordtse organisaties. Alle activiteiten die georganiseerd worden zijn in te delen in 6 thema’s. Per thema is er een vaste partner, maar ook wordt er samengewerkt met andere organisaties. Vaak worden deze thema’s aan elkaar gekoppeld, zodat kinderen met zoveel mogelijk verschillende aspecten in aanraking komen.

Sport

Binnen Toppie wordt er voor sport samengewerkt met Dordt Sport. Tijdens de activiteiten van Toppie komen verschillende, niet-alledaagse sporten, aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een clinic basketbal, skaten of koersbal. Plezier hebben in bewegen en ontdekken wat je leuk vindt staat hierbij voorop.

Spel

Voor het thema “spel” werkt Toppie samen met speelotheek Pip & Zo. Tijdens de activiteiten van Toppie komt dit thema voornamelijk terug als kennismaking met (buiten)spelen. Dit gebeurt onder andere met sensomotorisch speelgoed, speelgoed waarbij de fantasie geprikkeld wordt, maar ook met gezelschapsspellen.

Cultuur

Voor het thema “cultuur” werkt Toppie samen met SOC. Cultuur omvat alles wat door de mens ontwikkeld is. Muziek, kunst, toneel, dans, maar ook de gewoontes van de mens valt onder cultuur. Toppie laat kinderen kennis maken met al deze verschillende vormen van cultuur.

Natuur

Voor het thema “natuur” werkt Toppie samen met Duurzaamheidscentrum Weizigt. Veel van de activiteiten die georganiseerd worden door Toppie vinden in de natuur plaats. Zo zijn er allerlei leuke dingen te doen in en met de natuur. Denk hierbij aan het uitpluizen van uilenballen, maar bijvoorbeeld ook het onderzoeken slootwater bij jou in de buurt.

Gezondheid

Voor het thema “gezondheid” werkt Toppie samen met JOGG Dordrecht. Bij activiteiten binnen het thema gezondheid wordt meteen gedacht aan voeding. Naast voeding zijn er nog veel meer belangrijke onderwerpen die aan bod komen bij dit thema. Ontspanning en slaap, maar ook bewegen wordt behandeld bij de activiteiten van Toppie.

Kennis

Voor het thema “kennis” werkt Toppie samen met de Bibliotheek AanZet. Tijdens de activiteiten van Toppie is dit thema op meerdere manieren terug te zien. Denk bijvoorbeeld aan kennis opdoen door boeken, of robotjes die een cool parcours afleggen, maar ook het programmeren van een zelfverzonnen wereld valt onder dit thema.

FITMAKERS

Fitmakers wil het verschil maken voor iedereen door in te zetten op innovatieve, uitdagende en inspirerende sport- en beweegprogramma’s. Door actief te participeren en samen met anderen te “DOEN” gaan we voor fitte mensen en een energieke samenleving. Maak kennis met onze sportcoaches die u in beweging kunnen brengen. Ben jij iemand van de gemeente, maatschappelijke organisatie, zorg, onderwijs of een sportvereniging? Kijk dan naar onze mogelijkheden.

SAM VAN HOUTEN

JOCHEM DE WIT

DOE MEE MET TOPPIE

Toppie Dordrecht organiseert activiteiten voor alle kinderen van 0-12 jaar in Dordrecht. 
Toppie helpt je kind ontdekken wat het leuk vindt en biedt een ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen.

  CONTACT

  Direct contact met de Toppie coaches: Klik hier
  Stuur ons een email: Klik hier

  Bezoekadres Stichting Fitmakers:
  Halmaheiraplein 26
  3312 GH Dordrecht