nieuws

Vandaag is er een speciale De Keuken van: De Staart. Je kan namelijk de keuken komen proeven! Kom je ook langs in de Wijkhaven? Je kan oud-Hollandse spelletjes spelen met @pip_zo en de allernieuwste spellen met @deblauwekamer . Vanaf 13.00 uur zijn jullie allemaal welkom: jonge en oud!

Trek je laarzen aan en kom naar de Laarzendag. Op vrijdag 6 mei nodigt Toppie Dordrecht alle Dordtse kinderen uit voor een Laarzendag rondom Biesboschcentrum Dordrecht!

Aanmelden via: em.baars@dordrecht.nl

Check het hele programma via de link in bio.

Wisten jullie datt we ook een Toppie Peuterinloop hebben? Iedere vrijdag van 10:00 uur tot 11:00 uur, bij de Stadsboederij Weizigt, kan je gratis binnenlopen samen met je peuter. Er zijn activiteiten die je samen kan doen en er zijn professionals aanwezig waar je altijd even ene praatje mee kan ...maken. Zien we je daar?

Vanmiddag gaan we rappen bij de WIJkhaven op de Staart! Durf jij het aan?👀 Je kan gratis meedoen van 15.00 uur tot 16.00 uur op de Maasstraat 25!

Aanstaande dinsdag is er weer een editie van de Toppie Tour op de Staart. Samen met Petra ga je aan de slag met GROEN! Welk groen kan jij allemaal ontdekken rondom de Wijkhaven? Kom dinsdag, 15:00 tot 16:00 uur, GRATIS, bij de WIJkhaven Staart. Tot morgen!

Afgelopen dinsdag was de aftrap van de Toppie Tour op de Staart. Aankomende dinsdag zijn er weer gratis activiteiten te volgen van 15:00 uur tot 16:00 uur. Iedere dinsdag komt een Toppie partner langs, Wie zou er dinsdag komen?

Gisteren hebben we de laatste workshop van de Keuken van Crabbehof gehad. Samen met @mark_isarin_fotografie hebben de kinderen portretten gemaakt van elkaar. Ook hebben we pannenkoeken gebakken met Denice van @najaraeverybodyhealthy.
*
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij meedoen aan ...onze volgende Keuken van? Dan hebben we goed nieuws voor alle kids van de Staart: op 17 maart starten we met een nieuwe reeks! Meedoen of meer info? Stuur ons een DM!

Vandaag is de officiële start van het katholieke feest Carnaval. Ook de Toppiecoaches hebben hun gekste kleding uit de kast getrokken. Ga jij de komende dagen ook verkleed? Stuur jouw carnavalsfoto in de reacties!

Het is vandaag woensdag! Vandaag kun je thuis aan de slag met bananenbrood. Heb jij deze versie van brood al wel eens geproefd?

RECEPT BANANENBROOD

INGREDIËNTEN
3 rijpe bananen
1 extra banaan in stukjes (eventueel)
5 dadels
150 gram boekweitmeel (of een ander ...soort meel wat je in huis hebt)
2 eieren
Scheut amandelmelk
50 gram noten/pitten/zaden mix naar keuze + extra voor de topping
1 TI kaneel
1 tl speculaas kruiden

BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de rijpe bananen en dadels met een (staaf)mixer tot een gladde puree.
3. Meng dit met de eieren en de amandelmelk. 4. Hak de noten/pitten/zaden fijn met een mes en meng met de overige droge ingrediënten.
5. Voeg alles bij elkaar in de mengkom.
6. Vet een bakblik in met een eetlepel olie en giet het mengsel in het bakblik.
7. Gebruik wat overgebleven pitten of zaden als topping voor de bovenkant
8. Bak in 30-45 minuten af in het midden van de oven
9. Laat het bananenbrood even afkoelen en smullen maar!

ENJOY! #NAJARAEVERYBODYHEALTHY.

DOE MEE MET TOPPIE

Toppie Dordrecht organiseert activiteiten voor alle kinderen van 0-12 jaar in Dordrecht. 
Toppie helpt je kind ontdekken wat het leuk vindt en biedt een ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen.

  CONTACT

  Direct contact met de Toppie coaches: Klik hier
  Stuur ons een email: Klik hier

  Bezoekadres Stichting Fitmakers:
  Halmaheiraplein 26
  3312 GH Dordrecht