DE KEUKEN VAN: CRABBEHOF

Nieuwe smaken ontdekken, schrijven en vormgeven, verschillende generaties en culturen samenbrengen en ontdekken koken op inductie werkt. zijn slechts een aantal ingrediënten het nieuwe project ‘De Keuken Crabbehof’ Toppie Dordrecht. 16 kinderen en 8 ontdekken samen je je favoriete familierecepten een echt kookboek maakt.

Eten en koken
Met hulp de kookclub doorlopen 16 kinderen uit de wijk alle stappen die nodig zijn om generatie op generatie doorgegeven familierecepten een echt kookboek te maken. Ze kijken naar de ingrediënten die nodig zijn, leren zij het recept zelf op inductie klaar moeten maken en ontdekken zij elkaar moeten ondervragen om de verhalen achter de recepten te komen. Maar ze gaan de slag met foodfotografie, gezonde eetwissels, leren over de herkomst de ingrediënten die ze gebruiken en hoeveel energie het kost om lekkers klaar te maken. Na 3 kooklessen worden alle verzamelde informatie en gemaakte foto’s verwerkt tijdens een workshop storytelling en vormgeving. schrijf je een duidelijk recept, welke kleuren passen goed bij dit gerecht en welke lettertypes maken het lezen een stukje leuker?

Proces
De Keuken Crabbehof is een samensmelting 2 initiatieven. Vanuit Toppie Dordrecht er het plan om een kookboek te gaan maken samen met Dordtse kinderen. Het Sociaal Wijkteam heeft in de wijk Crabbehof aangestuurd op de oprichting een kookclub, ‘Wereldkeuken’ om samen met bewoners te ontdekken het is om op inductie te koken. Toppie Dordrecht heeft deze 2 initiatieven en doelgroepen vervolgens samengevoegd het project ‘De Keuken Crabbehof’.

De Keuken Crabbehof is hiermee echt een project de wijk geworden. Door de samenwerking met Wijkleerbedrijf Eigenwij©k en Buurtwerk Dordrecht heeft Toppie het project veel breder neer kunnen zetten en verschillende initiatieven, doelgroepen en doelstellingen elkaar kunnen koppelen. Op een speelse, interactieve manier draagt De Keuken Crabbehof bij de sociale cohesie in de wijk, bevordert het bij én oud de kennis over duurzamer koken, draagt het bij de taalontwikkeling de kinderen en de en de creatieve ontwikkeling de kinderen. werken zij ondertussen hun kennis over de herkomst eten, gezonde voeding en lichaamsbeweging. een kleine, op zichzelf staande activiteit is De Keuken Crabbehof een breed gedragen project geworden een belangrijke bijdrage levert de ontwikkeling de wijk.

PARTNERS:

Natuur

Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden aan het Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH Dordrecht.

Cultuur

Samen Ontiwkkelen door Cultuur (SOC) is jouw samenwerkingspartner op het gebied van cultuureducatie. Het SOC levert een professionele bijdrage aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van jong en oud.