Groen doet goed2020-12-10T11:19:34+01:00

Maak snel je account aan!
Bekijk de activiteiten
Maak snel je account aan!
Bekijk de activiteiten

Groen doet goed Dordrecht

“De activiteitendagen, Toppie Seizoensdagen, verdienen onze aandacht, zodat we zoveel mogelijk (Dordtse) kinderen én hun ouders kunnen betrekken bij ‘doen’ in het groen, gekoppeld aan een seizoen”

Ons doel is om kinderen die normaal gesproken niet in aanraking komen met de natuur, kennis te laten maken met het groen. We streven eerder een kwalitatief dan kwantitatief doel na. Niet het aantal kinderen, maar de beleving van de kinderen staat centraal. Hiervoor worden zowel het buitengebied, Nationaal Park de Biesbosch, als natuurgebieden in en aan de rand van Dordrecht in het programma ingezet.

Groen doet goed

  • Bewegen

  • Beleven

  • Gezond eten

Bewegen, beleven en gezond eten

De rode draad in het programma is in onze regio altijd geweest: aandacht voor bewegen, beleven en gezond eten. Groen doet goed Dordrecht wil namelijk niet alleen laten zien hoe fijn het is om buiten te spelen en hoe belangrijk bewegen is, maar jong én oud ook laten ontdekken hoe lekker en bijzonder eten rechtstreeks uit de natuur is.

Sinds 2019 is binnen ‘beleving’ naast natuur ook cultuur als pijler toegevoegd, omdat Duurzaamheidscentrum Weizigt, de trekker van Groen doet goed Dordrecht, samenwerkt met Toppie Dordrecht – een organisatie waar ook culturele partijen bij zijn aangesloten – om activiteitendagen te organiseren. We vinden het belangrijk dat we kinderen en hun opvoeders in alle wijken van Dordrecht bereiken. Daarom organiseren we onze activiteitendagen, onder de noemer ‘Toppie Seizoensdagen’, wisselend in verschillende Dordtse stadsparken.

Activiteiten deze week

Deze week

Loading Events
29 januari 2021

NatuurlijkSportief

29 januari -16:00 - 17:00
Geen activiteiten meer

Groen doet goed Actueel:

Boekje 10+ Hemelvaartsdag

18 mei 2020|

Download en print hier het Hemelvaartsboekje Blijf thuis boekje 3 groep 6,7,8 hemelvaartsdag (1)

Tips voor Thuis van Toppie

11 mei 2020|

Een boekje boordevol tips op het gebied van sport, spel, natuur, cultuur, gezondheid, (voor)lezen en techniek Klik hieronder op het boekje om het in te [...]

Koningsdagboekje Dordt Sport

14 april 2020|

Klik op de link, print het boekje en ga aan de slag. Veel plezier! Beweeg werkboekje Koningsspelen DordtSport