Groen doet goed2019-05-14T16:53:25+02:00
Maak snel je account aan!
Bekijk de activiteiten
Maak snel je account aan!
Bekijk de activiteiten

Groen doet goed Dordrecht

“De activiteitendagen, Toppie Seizoensdagen, verdienen onze aandacht, zodat we zoveel mogelijk (Dordtse) kinderen én hun ouders kunnen betrekken bij ‘doen’ in het groen, gekoppeld aan een seizoen”

Ons doel is om kinderen die normaal gesproken niet in aanraking komen met de natuur, kennis te laten maken met het groen. We streven eerder een kwalitatief dan kwantitatief doel na. Niet het aantal kinderen, maar de beleving van de kinderen staat centraal. Hiervoor worden zowel het buitengebied, Nationaal Park de Biesbosch, als natuurgebieden in en aan de rand van Dordrecht in het programma ingezet.

Groen doet goed

  • Bewegen

  • Beleven

  • Gezond eten

Bewegen, beleven en gezond eten

De rode draad in het programma is in onze regio altijd geweest: aandacht voor bewegen, beleven en gezond eten. Groen doet goed Dordrecht wil namelijk niet alleen laten zien hoe fijn het is om buiten te spelen en hoe belangrijk bewegen is, maar jong én oud ook laten ontdekken hoe lekker en bijzonder eten rechtstreeks uit de natuur is.

Sinds 2019 is binnen ‘beleving’ naast natuur ook cultuur als pijler toegevoegd, omdat Duurzaamheidscentrum Weizigt, de trekker van Groen doet goed Dordrecht, samenwerkt met Toppie Dordrecht – een organisatie waar ook culturele partijen bij zijn aangesloten – om activiteitendagen te organiseren. We vinden het belangrijk dat we kinderen en hun opvoeders in alle wijken van Dordrecht bereiken. Daarom organiseren we onze activiteitendagen, onder de noemer ‘Toppie Seizoensdagen’, wisselend in verschillende Dordtse stadsparken.

Activiteiten deze week

Deze week

Loading Events

Groen doet goed Actueel:

Toppie Festival

31 juli 2019|

Woensdag 17 juli was de tweede editie van het Toppie Festival bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een feit. Op een zonnige dag tussen de dieren waren er [...]

Achter de schermen bij… de brandweer

21 juni 2019|

Gisteren zijn een paar kinderen bij de activiteit ‘Achter de schermen bij de brandweer’ geweest. Zij kregen een uniek kijkje bij de brandweer in Dordrecht [...]