Woensdag 17 juli was de tweede editie van het Toppie Festival bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een feit. Op een zonnige dag tussen de dieren waren er weer verschillende activiteiten te doen voor alle kinderen tussen de 1,5 – 4 jaar uit Dordrecht en omgeving. Er kon kennis gemaakt worden met verschillende thema’s: sport, spel, natuur, cultuur en gezondheid.

Er waren twee sportgedeeltes uitgezet waarbij peuters met hun ouders/begeleiders verschillende opdrachten konden doen. Er waren stoepranden aanwezig, maar ook verschillende gooi- en vangspelletjes met korven en hoepels. Ook het onderdeel spel werd twee keer aangeboden. Vooral bij de orbeez, flubberige, gekleurde balletjes in het water, was het druk. Terwijl de moeders plaats namen op de picknickbanken, leefden de kinderen zich uit.

De omgeving van Weizigt leende zich uiteraard om iets met het thema ‘natuur’ te doen. Naast de dieren en een ontdekpad vol met dieren konden kinderen ook een tuintje maken met klei en takken. Het cultuurgedeelte sloot hier een beetje bij aan. Bij ‘het atelier’ was iedereen volop bezig met het versieren van schelpen. Dit kon met stickers, glittertjes en ander materiaal.

Naast alle thema-activiteiten was er nog een springkussen beschikbaar een werd er geschminkt. Voor wie alle activiteiten had gedaan, lag er bij de uitgang een goodiebag klaar. Nadat de volle stempelkaart was getoond, kon deze mee naar huis genomen worden.

Al met al was het een geslaagde dag waarbij we heel veel peuters hebben mogen ontvangen.  Deze editie willen we Speelotheek Pip & Zo, Servicebureau Onderwijs & Cultuur, Duurzaamheidscentrum Weizigt, Dordt Sport en Stichting Hattrick bedanken. Zij maken het mede mogelijk dat het programma er stond. Hopelijk weer tot volgend jaar als we opgaan voor de derde editie!

*Voorafgaand aan het evenement is er toestemming gevraagd voor foto’s. Staat er toch een foto van je (kind) tussen, terwijl je dit niet wil? Geef het door via [email protected], zodat we de foto kunnen verwijderen.