Toppie Peuterinloop

Een onbezorgde en gezonde jeugd is wat iedere ouder wenst voor zijn of haar kind. Als jonge ouder komt er echter een heleboel op je af. Dan is het erg prettig als je ergens terecht kunt met al je vragen, een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je andere ouders kunt ontmoeten, je kind kan spelen en je nuttig en praktisch advies krijgt voor thuis.

Naar succesvol voorbeeld in andere steden zijn GGD ZHZ (JOGG Dordrecht) in samenwerking met Moeders Informeren Moeders van JongJGZ, Stadsboerderij Weizigt en Toppie afgelopen zomer gestart met de Peuterinloop in Dordrecht. Een wekelijks terugkerend moment, op een vast tijdstip en vaste locatie in Dordrecht, voor ouders en hun baby’s, dreumesen en peuters, om elkaar te ontmoeten, te spelen en vragen te stellen.

We willen de ouders ook graag de gelegenheid geven om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. De thema’s die wij hierbij centraal stellen zijn gezondheid, beweging en hulp bij opvoeding.

De activiteit vindt iedere vrijdagochtend plaats van 10:00 uur tot 11:00 uur bij Stadsboerderij Weizigt.

PARTNERS:

Sport

Sport raakt iedereen en kleur de stad. Sport bevordert bewegen, gezond zijn, ontmoeten, ontdekken, samenwerken en plezier hebben. Dat is waar we voor staan en met veel verschillende partijen in Dordrecht aan werken.

Spel

Een speelotheek leent speel- en spelmateriaal uit dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van een kind. Daarnaast geeft de speelotheek informatie over spelen en speelgoed. Speelotheek Pip&Zo organiseert ook activiteiten en levert maatwerk bij bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Cultuur

Samen Ontiwkkelen door Cultuur (SOC) is jouw samenwerkingspartner op het gebied van cultuureducatie. Het SOC levert een professionele bijdrage aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van jong en oud.

Natuur

Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden aan het Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH Dordrecht.

Gezondheid

JOGG Dordrecht is de Dordtse vertaling de landelijke aanpak JOGG en wordt in opdracht van de gemeente Dordrecht uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Kennis

De bieb is een plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen en waar iedereen welkom is. Lezen, leren, ontmoeten óf op zoek naar inspiratie en antwoorden. Het kan en mag allemaal.