Laden Activiteiten
Dit activiteit is voorbij.

Registraties zijn gesloten of de activiteit is vol

Kom ook naar de Toppie Seizoensdag bij het Oogstpark in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Vrijdag 23 okotber, in de herfstvakantie, organiseren we eindelijk weer een Toppie Seizoensdag! Deze keer zijn we te gast bij het Oogstpark in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en hebben we als thema: Slapen en Ontspanning.

Goed slapen, een regelmatig slaappatroon en ontspanning zijn namelijk ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. En waar kom je nu beter tot rust dan in de natuur? Ontdek een prachtig stukje Dordrecht tijdens deze dromerige Toppie Seizoensdag!

Natuurlijk houden we er bij de uitvoering van de Toppie Seizoensdag rekening met de geldende coronamaatregelen. We houden de groepen klein en zorgen er de gehele ochtend voor dat iedereen voldoende afstand kan houden

Programma

We starten deze Toppie Seizoensdag in het Oogstpark. Vanaf hier maken we een fijne wandeling naar het Speelbos. Je kunt de hele ochtend meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops. Trek je wandelschoenen en gemakkelijke kleding (die vies mag worden) en kom ook! Je mag natuurlijk ook lekker je pyjama aanhouden! Vergeet je thuis niet te ontbijten? Zo heb je genoeg energie voor een ochtend bomvol leuks!

 

Tijden:

De ochtend wordt verdeeld in 4 blokken van 20 kinderen. (We houden een maximum van 40 personen per blok aan, ouders en kinderen.)

8.00 uur – aanvang blok 1

8.30 uur – aanvang blok 2

9.00 uur – aanvang blok 3

9.30 uur – aanvang blok 4

 

Het programma ziet er per blok als volgt uit:

(Dit voorbeeld geldt voor het blok wat start om 8.00 uur, de tijden schuiven per volgend blok een half uurtje op.)

 • 8.00 uur: Aankomst en welkom met een klein, gezond hapje voor elke deelnemer.
 • 8.30 uur:
  • Yogales of Knutselworkshop (pompoen versieren of bloemenkrans maken)
 • 8.45 uur: Speurtocht naar Dromenland (het Speelbos)
  • Met behulp van een speurkaart volgen ouders en kinderen samen een route
 • 9.15 uur:
  • Aankomst Dromenland. Gebruik je fantasie en doe mee aan allerlei spelletjes. Daarnaast kun je je lekker uitleven in het Speelbos.
 • 9.45 uur:
  • Slaapwandeling vanuit Dromenland terug naar het Oogstpark. Onder begeleiding van een natuurgids loop je terug. Onderweg stop je om te luisteren naar een mooi verhaal en een bijzonder workshop klankschalen. Ook hebben de natuurgidsen nog allerlei leuks in petto zoals een stiltewandeling en het spelletje ‘geheime woorden’.
 • 11.00 uur / 11.30 uur:
  • Terug bij het Oogstpark. Hier eindigt de ochtend.

Het laatste blok keert om 13.00 uur terug bij het Oogstpark. (Neem eventueel iets kleins mee voor tussendoor, er is geen lunch.)

 

Locatie:

Alle activiteiten vinden plaats bij het Oogstpark, Oude Veerweg 2, Dordrecht

(Let op: je navigatie stuurt je iets te ver, voer daarom het adres Oude Veerweg 2 NABIJ in. Dan kom je op de juiste locatie terecht.)

 

Meld je aan!

Meedoen aan de Toppie Seizoensdag is helemaal gratis, maar we vragen je wel om je vooraf aan te melden.

Je kunt je aanmelden voor 1 van de tijdsblokken. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud en hun ouders/begeleiders. (Max. 1 ouder per gezin. Zo kunnen we zoveel mogelijk kinderen deel laten nemen.) Een aantal onderdelen worden niet vanuit Toppie begeleid, het is dus belangrijk dat de ouders/begeleiders de gehele ochtend bij de kinderen blijven.